CAW Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

Jouw vraag is onze eerst zorg

Je kan bij CAW Noord-West-Vlaanderen deskundige hulp verwachten bij alles wat te maken heeft met je persoonlijke leefwereld, met verlieservaringen, met je partnerrelatie en gezin, met je beleving van seksualiteit en zwangerschap, met armoede en uitsluiting, met schulden en financiële problemen, met wonen en thuisloosheid, met een persoonlijke of relatiecrisis, met scheiding en partnergeweld. Ook slachtoffers van een misdrijf of een verkeersongeval, gedetineerden en hun familie kunnen op ons beroep doen.

Het CAW is vlot bereikbaar. Je kan gewoon langslopen tijdens de openingsuren. Een afspraak maken kan ook. Of mail, bel, of chat met een hulpverlener. De hulp is gratis.

" De vragen die mensen stellen, zijn voor het CAW de eerste zorg "

De hulpverlening is vertrouwelijk en vrijwillig. De hulpverleners van CAW Noord-West-Vlaanderen ondersteunen in de eerste plaats de mogelijkheden die mensen zélf hebben. Welke oplossingen kunnen mensen zelf vinden of op welke steun kunnen ze rekenen in hun eigen omgeving?
Als het nodig is, wijzen de hulpverleners de weg naar andere diensten. Het CAW versterkt welzijn voor mensen, hun omgeving en de bredere samenleving. Het CAW streeft ernaar op deze manier mensen sterker te maken en hun basisrechten zelf te laten realiseren.

Wat kan het CAW voor jou doen?

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat maak deel uit van het leven. Soms kan je met je zorgen terecht bij vrienden of familie. Of je vindt er zelf een weg doorheen. Iedereen kent ook momenten waarop het helemaal niet lukt. Je voelt je alleen met je zorgen. Dan kan je in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van CAW Noord-West-Vlaanderen.

Je kan in het CAW terecht met elke welzijnsvraag.

Neem hiervoor contact op met ons onthaal. In een of enkele gesprekken kan een hulpverlener je helpen met informatie, advies of praktische hulp. Soms zijn gesprekken al voldoende om zelf weer verder te kunnen.
Zo nodig kan je in het CAW verder beroep doen op begeleiding, bemiddeling of opvang.
Zit je in een crisissituatie en heb je dringende hulp nodig, dan kan je bij ons terecht voor crisishulp.

Ben je op zoek naar een plek waar je tussen mensen kan zijn?

Gewoon voor een koffie en een babbel? Dan vind je dat zeker in één van onze ontmoetingsplaatsen.