CAW Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

Vrijetijdswerking

Voor wie

’t Salon is een vrijetijdswerking voor jongeren tussen 12 (eerste middelbaar) en 25 jaar die zin hebben in iets anders. In 't Salon staan ontmoeting en ontspanning centraal. Bij ons moet niets en mag er veel. 

Alles vertrekt vanuit jouw interesses. Minimum drie dagen (waarvan twee avonden) in de week staat de deur open voor de instuif.  Verder worden nog activiteiten, projecten, groepsmomenten en meerdaagse georganiseerd.

Tegelijk staan onze ogen en oren open voor persoonlijke verhalen, vragen, wensen, gekke ideeën of problemen die elke jongere wel eens heeft. In 't Salon ben je geen nummer maar een jonge Bruggeling (of inwijkeling) met goesting en talent. Naast enkele noodzakelijke huisregels, telt eigenlijk maar één ding: je goed voelen en je amuseren in 't Salon

Wat

Instuif

Wat valt er zoal te doen? Je kan in de zetels hangen, playstation of x-box spelen of oldskool gewijs gezelschapsspelletjes spelen, je kan biljarten, er is internet én een muziekPC, je kan TV kijken, vrienden maken of gewoon een klapje doen met iemand van de begeleiding (wij respecteren het vertrouwen). Dit kan allemaal met een drankje (€1) of een hapje (€ 0.50 - 1)

Openingsuren:

Vrijetijdswerking 't Salon

Activiteiten?

Elke maand is er een jongerenvergadering waarbij je zelf voorstellen kunt doen voor het aanbod van de komende maand. Ook buiten de jongerenvergadering is elk idee welkom. Een greep uit het aanbod: cinema, pooltornooi, muurklimmen, talentenshow, fuif, zwemmen, paintball, BBQ,... 

Kostprijs: voor iedere activiteit anders, maar we houden rekening met ieders portemonnee.

Vorming

Vorming klinkt saai maar is in 't Salon helemaal niet saai.

Vormingsactiviteiten zijn eigenlijk gewone activiteiten, maar met de bedoeling dat je er iets van opsteekt, of iets nieuws leert kennen.  Voorbeelden: tegelijk goedkoop en thaïs koken (het kan), actionpainting (probeer verf op een doek te kwakken volgens hoe je je voelt), bloosdoos 't Salon: over thema's discussiëren als relaties, drugs, geweld... workshops rond hiphop en andere muziekstijlen of jeugdculturen, film maken en tonen, touwenparcours en andere outdoor-uitdagingen...

Kostprijs: voor sommige vormingsactiviteiten vragen we een kleine bijdrage.

Weekend en meerdaagse

We lassen soms een weekend of een meerdaagse in. Uitblazen aan zee, avontuur in de Ardennen, overleven in Frankrijk, rondtrekken in Schotland. We vragen hiervoor ideeën en hulp aan jullie voor de organisatie hiervan.

Niemand komt teleurgesteld terug en meestal hou je er herinneringen aan over voor het leven. De kans op lachen is groot, maar ook samenwerking, volharding en zelfvertrouwen zijn op zo'n momenten hard nodig. De ideale combinatie van uitdaging en plezier dus, zo'n weekend.

Individuele aandacht 

Net iets groots meegemaakt? Het gevoel dat niemand je begrijpt? Ruzie met je beste vriendin? Verliefd tot over je oren? Pijn aan je oren? Pijn tussen je oren? In de roes of in de shit?

Wat het ook is, in 't Salon kan je altijd bij iemand van de begeleiding terecht om te vertellen wat je wil. We luisteren zolang je wil. En als je oplossingen zoekt, helpen wij je ze te vinden.

Kostprijs: wat dacht je? g-r-a-t-i-s 

Waar vind je ons?

De boot ligt aan de Ter Pannestraat 3. Dit is op het fietspad tussen de Krakele- en Warandebrug. Recht tegenover scouts Kerlinga.

Je kan ook op onze website terecht: www.jongerenwerkingtsalon.be