CAW Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

We zijn er voor iedereen

Zit je midden in een scheiding? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kan knopen? Sta je bijna op straat en weet je niet waarheen? Of heb je wel een eigen plek maar voel je je heel eenzaam? Ben je vanuit een migratieachtergrond op zoek hoe je jouw toekomst verder uit kan bouwen? Zit je met persoonlijke dingen in de knoop? Ben je slachtoffer van een inbraak of een ander misdrijf? Of ben je zelf veroordeeld voor een misdrijf? Ben je jong en lig je overhoop met je ouders of leerkrachten? Ben je ongepland zwanger of krijg je binnenkort een baby maar sta je er alleen voor?

De eerste mensen waarmee je in contact komt als je hulp zoekt, zijn de medewerkers van het onthaal. Zij maken tijd voor een gesprek met jou en luisteren naar je verhaal. Samen met de hulpverlener krijg je terug overzicht over je situatie en wordt duidelijk waarom je je niet goed voelt bij een situatie. Als dat verhelderd is, krijg je gepast advies of wordt samen met jou naar een oplossing gezocht.
In het CAW kan iedereen terecht met elke vraag. We hebben expertise in huis over heel veel verschillende thema’s. Jong en oud, met welke vraag ook, is welkom.

Het eerste contact

Die eerste stap is niet makkelijk. Daarom willen we dat je zelf kan kiezen hoe je contact opneemt: via telefoon, mail of chat. Je kunt ook langskomen op het onthaal of een afspraak maken op een moment dat voor jou past.
We hebben onthaalpunten in Brugge, Oostende, Torhout en Blankenberge.
Je kan steeds anoniem met ons contact opnemen. Je hoeft niet te vertellen wie je bent. Soms maakt dat de stap makkelijker.

Gratis, vertrouwelijk en vrijwillig

Het onthaal is gratis en voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen wachtlijsten. Je kan er op rekenen dat we discreet en zorgvuldig omgaan met de informatie die je ons geeft. We zullen hierover steeds open, eerlijk en duidelijk met je communiceren.
Alle hulp in het onthaal is volledig vrijwillig. Geen enkele andere dienst kan je verplichten om naar ons toe te stappen en je te laten helpen. Jij kiest. En wij helpen je bij het maken van die keuzes.   

Jongerenonthaal

Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen contact opnemen met het JAC.

De medewerkers van het JAC doen er alles aan om jongeren op hun gemak te stellen, zodat ze in vertrouwen hun vraag kunnen stellen of hun verhaal kunnen vertellen. Jongeren krijgen de informatie, advies en de ondersteuning die ze nodig hebben.

Als je in een crisissituatie zit

Wanneer je in een crisissituatie zit, kan je tijdens de openingsuren terecht bij het onthaal van het CAW.  Daarbuiten kan je voor een gesprek terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106, waar men 24u/24u bereikbaar is. Je kan er ook chatten.